Pages

Wednesday, April 6, 2011

this is how boy and girl different from each other

this is what boy think
i just read this from facebook



Contoh 1 : 
Jika lelaki kata, TAK MAHU. Jangan lah pula tanya “Mengapa tak mahu, pelik lah you ni.” – Aik? Tengok, dah buat complicated. Lelaki cakap TAK MAHU. That’s it, and that’s all…

Isi hati lelaki : Apa lagi yang nak confused? Dia tak mahu, tak suka, tak berminat… habis cerita lah. Tak ada reason lain, tak perlu pelik-pelik, just terima je, dia TAK MAHU.

Contoh 2 :
Lelaki kata, “Kalau kita ada jodoh ada lah, tapi buat masa sekarang I nak fokus pada kerja I. Sekiranya you bertemu dengan lelaki yang lebih baik, I redha” – Okay, simple habis… ini adalah contoh lelaki yang cakap berlapik dan sopan serta mahu menjaga hati wanita.

Isi hati lelaki : Yang sebenar dia nak cakap, “I tak nak kat you, jadi you pergi dengan orang lain je lah!”

Contoh 3 : 
You syok kat mamat ni, dia okay la layan you. Pastu dia sangat rapat dengan you dan you suka sangat dengan cara dia, kemesraan dia pada you. Tetapi, dia tak pernah cakap yang dia nak kat you. Atau dia tak pernah pun bercerita tentang how he felt for you. So you beranikan diri kata you suka dia, and dia pun kata dia suka you. TAPI, you still confused, samada you dan dia ni bercinta ke?, atau akan ada percintaan ke?, atau maybe dia malu nak cakap dia berminat dengan you ke…you confused.

Isi hati lelaki  – TAK PERLU CONFUSED! – Dia nak kat you dia akan cakap atau dia akan berkorban apa saja kat you. Dan dia akan jadi giler-giler nak berkepit dengan you setiap masa. Dia akan kelam kabut nak berhubung dengan you setiap hari That’s it! – Kalau dia tak cakap, that means dia tak nak kat you lah… Simple!  Segala kemesraan dia hanyalah sekadar kawan biasa, of all you know, dengan all girls kenalan dia pun, dia macam tu.

Contoh 4 : 
Lelaki ni selalu call you, dia juga selalu ajak you keluar, makan-makan, -minum dan sometimes shopping. Kalau ada apa-apa masalah je sure dia akan contact you dah menceritakan segala masalah dia kat you. You become confused sangat… “Kalau betul dia ada girlfriend atau dia suka kat girl lain, pasal apa dia asyik cari aku ek?”

Isi hati lelaki – Lelaki berkawan, BUKAN hanya dengan lelaki saja. Dengan wanita pun dia boleh anggap true friend seperti kawan-kawan lelakinya jugak. Tak boleh ke? Hehe… dia suka keluar dengan you dia suka shopping dengan you, sebab dia suka tengok reaksi dari pandangan wanita, that’s it! It’s got nothing to do with feelings!

Contoh 5 : 
Dulu lelaki ni beriya-iya sangat menghubungi you, hari-hari call dan berpuluh sms setiap masa. Sampai rimas lak… so after a while, dia dah kurang sms, call pun dah tak ada. You pulak yang asyik call dia, you pulak yang berpuluh sms kat dia. Tu pun dia reply sekali je. Sometimes tak reply langsung. Sometimes berhari-hari atau berminggu dia senyap. You confused… “Apa salah I? Apa yang I dah buat?”

Isi hati lelaki – “It isn’t you! It’s me…hehe” – Yaa, the truth is lelaki itu sudah tidak berminat. Dulu yes berminat dan suka sangat kat you, just that maybe ada girl lain yang lebih baik, atau maybe perangai dan cara you membosankan jadi, semangat untuk bercinta dah hilang, nak call, nak sms… jauh sekali la kan. It’s that simple, …dah tak berminat, asyik bertekak, bergaduh bosan!

Contoh 6 : 
You rasa pelik, lelaki ni…macam biskut, sekejap ada, sekejap tak ada. Sekejap muncul sekejap ghaib, hilang tah kemana. Tak ke dia rindu macam you rindu kat dia? Confused! Confused!

Isi hati lelaki – RINDU, bukan tak rindu tetapi lelaki itu sudah beristeri. Atau lelaki itu sudah ada tunang atau kekasih yang cukup ketat ikatannya. Masa muncul tu, masa dia free dari ikatan tu lah. Masa hilang tu, duk dengan bini lah beb… hehe simple! )

Contoh 7 :
Kat office ada laa seorang lelaki ni, pemalu, cute tapi juga peramah orangnya. Baik hati, sometimes siap belikan you makan dan minuman. Selalu belanja you dan kat meja dia, selalu tersenyum simpul kat you dan kalau dia ada masalah kerja dia pun selalu cari you. Padahal ramai lagi girl lain. Hati pun berkocak, jiwa pun bergelora, teruja dengan sikapnya. Adakah dia syok kat aku? Adakah dia berminat dengan aku, tapi MALU nak cakap?

Isi hati lelaki – YES, lelaki itu berminat dengan you tetapi dia juga berminat dengan girl lain juga. Kalau tidak dia sudah lama cakap, I love you WALAUPUN dia pemalu. Mungkin dia cakap melalui perbuatan. Atau pengorbanan. Since dia tak buat dan tak sanggup pun bersusah payah untuk you. Maybe he JUST BEING NICE saja 

Contoh terakhir : 
You sudah bercinta lama dah…lama sangat! Okay lah you tahu lah you dan dia dah kurang mesra sebab you all pun selalu sangat bergaduh! TETAPI you confused dan geram sebab tiba-tiba je dia menghilang diri lama, dan bila dah lama tu baru cakap nak berpisah. Dia tak explain pun sebab apa nak berpisah, in fact dia tinggal you gitu je, tak ada kata-kata akhir dan penjelasan, how you wish to know apa silap you dan mahu perbetulkan.

Isi hati lelaki – TAKUT! …ingat senang ke nak cakap kat girl, “Eh I nak berpisah dengan you!”   Takut tau hehehe…itu yang belah gitu je tu. Pastu nak explain apa lagi…dah memang tak suka dah, takkan nak cakap kat you dia tak suka, atau dia dah bosan dengan you? nanti you melenting, menjerit dan cekik dia hahahaha…

yang ni pulak girl punye

contoh 1
kalau perempuan cakap x mahu, sebenarnye die nak ok?tp die segan nk bgtau..

isi hati perempuan: xkan nk cakap "nak2!" mcm terhegeh2 lak kan?lagi die ckp x mahu, pujuk la..cthnye, satu hari br lepas blk dr shoping, then kalau you nak tlg die pegang beg shoping, you jgn la mintak..klu mintak, nant die ckp, x payah la, x mahu la, nk bw sndiri tu, trus je grab the bag ok?perempuan ni malu2 kucing ^^
tp kalau perempaun ckp x mahu you, that means, mmg xnak la 2..hahahaha

contoh 2
tengah gaduh2, yg perempuan tu x text pon bf die..bkn die xnak, tp die mahu dipujuk lg

isi hati perempuan: pujuk la lg, pujuk la lg..

contoh 3
kalau nak mengorat tu, jgn la tunggu girl text dl..girl malu la nk start

isi hati perempuan : the girl is waiting you to text her first!


contoh 4
kalau girl tetibe senyap.. 

isi hati perempuan : tanye la die knape..die xkan bersuara dl ckp ape yg x kena..maybe die ade problem ke?or maybe sumthing wrong happen

contoh 5
kalau girl ignoring you,

isi hati perempuan : tlg bg perhatian kat me :)

contoh 6
kalau gf tanye, sy hodoh x?

isi hati perempuan : tell me that i am beautiful in your heart :))

contoh 7 
jgn tnye la, awk sedih ke x kat girl..yg girl akn jwb x sedih

isi hati perempuan : for sure la sedih kan?jgn tnye la..pujuk la!


contoh terakhir
kalau tengah2 marah tu, tibe2 the girl go n walk away from you

isi hati perempuan :  follow the girl la..jgn noob sgt ok?


tulisan dlm gambar sgt kecik..sila klik pd gmbr utk tujuan pembesaran tulisan..terima kasih :)



why i'm posting this?saje2 untuk share ngn sume..hehehe...
hr ni demam semakin beransur pulih :))
tq for the DOAs n the wish utk sy sihat cepat2 ye kwn2





7 comments:

myselfSakura said...

sansei sansei sansei..deneyyy

himawari said...

hahahaha..watashimo!!!!

~:.LiNi.:~ said...

wah..kak berd...hehehe..
alhamdulillah da sehat ek~
hehe...wait for me k..^_<

himawari said...

lini~~
makin kouhai nk dtg, makin sihat kakberd..
dh seminggu kurung dlm umah je..
cepat2 dtg..
mattemasu yo~~

afiqah riduan said...

berd!!
thanks for sharing dis...
trjawab jugak persoalan2 dlm diri ini..hihi
trima kasih skali lag..
and get well soon dear..hehe

himawari said...

haha..same2 pqah..ak pon amik dr org jugak..
dh sihat dh..siap jln2 lg hr ni :)
tq pikah,cepat2 blk nihon..nk g hanami ;)

afiqah riduan said...

weyh, ak dok nihon doh..haha