Pages

Tuesday, January 16, 2018

Best ke Skinvigorate ni?

Haaa, tak kenal maka tak cinta tau.

Best ke pakai Skinvigorate ni? Soalan yang Dayah dapat dari kawan Dayah.

Nak tahu kisah Dayah dan Skinvigorate?


.
.
.
.
.
.
.

Awal2 register jd Mary Kay BC, ade harga special tau untuk Skinvigorate ni.
Tapi kan, Dayah x grab pon ms tu. sebab rase mcm x perlu pon bende ni.

Lepas dah tgk satu2 testimonial best pasal Skinvi ni, terus grab, tp x dpt dh hrga special.sob3

Mula2 beli, x sempat pakai pon. Husband pulak yang ambik guna utk urut muka ank. (urutan muka untuk enhance anak bercakap ats nasihat Speech therapist). Sabor je la.pakai bursh skinvi umi yg comel lote utk ank tercinta.

Lame lepas tu rase nk try pakai. Ye la, bnde dh ade, tp x pakai, Rugi la kan?

So, first time guna tu, ya Allah, jatuh cinta sgt2.

Tau kenapa? Whitehead black head dan segala jenis mak nenek head ats hidung dah hilang. Licin je hidung i ols. hahaha. suke sgt2.

Lpas dah jatuh cinta sgt, maka skrg kalau x cuci muka pakai skinvi ni x sah!



tgk la ni kotoran dari muka Dayah. ewwwww

Ini lah 11 kebaikan SKINVIGORATE BRUSH, fenomena yg melanda musim ini.

🌷Memberus bersih kotoran dan mekap seperti bedak dan foundation sehingga 85% berbanding gosokan jari.
🌷Setiap kepala berus mengandungi 20,000 helai bulu untuk membersihkan kesemua 20,000 liang pori pada wajah kita. Wow hebat kan!
🌷Setiap helai bulu berus sehalus 80 mikrometer...dapat masuk ke dalam liang pori yang sebesar 180 mikrometer!
🌷Cleanser (Pencuci wajah) dapat dijimatkan apabila mencuci dengan berus. Tak perlu guna byk byk.
🌷Boleh menggunakan cleanser brand lain dengan berus ini. Tapi kalau bergabung guna skincare Marykay lagi best.
🌷Dikuasai bateri AA, tahan 6 bulan, tidak perlu dicas.
🌷Berus ini ringan, kecil, mudah digenggam tangan. Mudah dibawa ke mana sahaja.
🌷Berputar selaju 400 kali seminit. Ia bukan hanya dapat membuang sel kulit mati dan kotoran malah turut
🌷memberi urutan pada wajah ketika memberus. Kulit muka akan menjadi anjal dan tegang. Bulunya yang halus lagi lembut memberi pengguna perasaan seperti di Spa. Boleh digunakan hari-hari.
🌷Memudahkan semua krim dan serum wajah meresap ke kulit dengan mudah, meningkatkan keberkesanan produk wajah.
🌷Membantu sehingga 60% serapan krim penjagaan wajah ke kulit. Tanpa berus, krim diserap setakat maksimum 40% sahaja.

Excited nak cuba satu? Kalau nak, bagitau ya!🙋




Bile ade orang tanya Dayah, best ke SKinvi ni?

Jawab die, BESTTTTTTT SANGATTTTTTTTTTTTTT

Hidayah🌸Bi
0133566406


Wednesday, January 3, 2018

10 sebab kenapa saya memilih Mary Kay sebagai Kerjaya

Hai semua.

Rajin pulak hari ni kite update blog.

Kali ni Dayah nk cerita kenapa Dayah pilih Mary Kay sebagai kerjaya kedua Dayah.




1. Company yg menjual impian

Kenapa Dayah cakap, Mary Kay ni company yang jual impian?
Dayah nak ade kereta, rumah, bawak family pegi Haji, bawak family jalan2, nak time freedom, money freedom. Dan Dayah nampak Mary Kay boleh bg semua tu.



2. Kulit sihat dan cantik

Sape xnak kulit flawless kan? cantik, sihat pulak tu?
Mary Kay x macam produk lain, boleh bg jaminan cantik dalam 7 hari! tapi, kite slow2 rawat dr dalam dan cantik secara sihat.

3. Mary kay ada R&D sendiri

Yes, Mary kay is one of 2% company yg ade R&D sendiri tau!

5. Sisterhood yg kuat


Kami ade team yang sentiasa positif, dan menyokong antara satu sama lain. Walauppon x pernah jmpe di alam nyata ni :)


6. Top 5 direct selling

Produk Mary Kay adalah Global Brand yang tersenarai antara Top 5 Direct Selling! Sebab ape? Sebab produk Mary Kay adalah sgt berkualiti tau, dan diuji keberkesanannya :)

7. Mmpu membina keyakinan diri


Kalau dah sihat dan cantik, mesti la yakin kan nk berhadapan dengan komuniti?

8. Reward dr company


Usaha lebih, dapat lebih. mcm2 tau reward company bg. yg latest skrg beg2 cantik mcm kt bwh.alahai, melting~~





9. Flexibility
Yang ni yang Dayah nak sangat2! Time freedom. Boleh sentiasa ade utk family sbb x terikat dgn jadual keje yg padat.

10. produk ada 90days satisfaction guarantee

jangan x tau, kalau beli brg Mary Kay, dan rase x sesuai, boleh dpt 90days satisfaction guarantee tau!
produk lain ade x mcm ni?


Nak tau lg lebih details?
Ask me now

Hidayah
0133566406

Melacep by Mary Kay

MelaCEP Plus+ Luminous System Set...
:massage::massage::massage::massage::massage:
.
Diformulasikan utk mencerahkan wajah dan untuk kulit jeragat...
:massage::massage::massage::massage::massage::massage:
.
Selepas menggunakan produk secara konsisten dan seperti yg dicadangkan kulit akan #kelihatan lebih cerah,berseri.Tona kulit lebih sekata #rasa lebih lembut dan licin dan memudarkan bintik2 hitam.. Insyaallah...
.
Cadangan penggunaan
:point_right:Cleanser
:point_right:Mask
:point_right:Freshen
:point_right:Ultimate Cream
:point_right:Ultimate Serum
.
MelaCEP Plus+ :tm: Foaming #Cleanser
Dengan tekstur yg lebih lembut dan pekat ia akan akan mencuci kulit dgn lebih bersih dan mengeluarkan bendasing dgn berkesan.Kulit akan lebih bersedia utk langkah penjagaan yg seterusnya..
.
MelaCEP Plus+ :tm: #mask
Kulit akan tampil lebih berseri,lembap dan lembut dan tona kulit lebih sekata
.
MelaCEP Plus+ :tm:#Freshener
Kulit akan berasa anjal dan segar. Kelihata lebih cerah selepas sahaja penggunaan. Kilauan kulit terserlah dari dalam ke luar.
.
MelaCEP Plus+:tm: Ultimate #Cream
Memberikan kulitt kelembapan yg segera dan berpanjangan. Sebagai pemangkin utk kulit melalui proses pencerahan dan pemulihan teksture kulit. Ia diserap oleh kulit dgn cepat dan mencerahkan kulit dgn segera.
.
MelaCEP Plus+:tm: Ultimate #Serum
Memberi manfaat pencerahan yg segera utk jangka panjang. Akan membantu kulit akan kembali dan kekal jernih. Serta menambahbaikan kulit lebih cerah, teksture dan bintik2 hitam
.
set ni sgt2 bermanfaat utk mereka yang ingin tampil cerah dengan semulajadi!!

. Sincerely,
Hidayah
0133566406





Kelas Kecantikan Mary Kay

Hi semua!

Kalau uols dengar Mary kay, ape yg terlintas di kepala uols?

Kalau Dayah, dengar je Mary Kay, yg terlintas kt kepala adalah CANTIK!
Sebab Dayah tgk semua yang pakai Mary Kay ni cantik2 orgnye :)

Okay, uols tau tak kenape Mary Kay xde jual kt kedai2 mcmWatsons, atau Mall?
Kenapa Mary Kay dekati pelanggan melalui Beauty Consultant?
Kenapa beauty Consultation adalah penting?
.
1st, sebab kami Beauty Consultant nak tau kulit anda macam mana, apa masalahnya, apa yang diperlukan, history of product dan texture kulit anda supaya kami dapat berikan range yang TERBAIK untuk anda.
.
Mungkin ramai yang xtahu, kami pergi kelas tau untuk belajar mengenai kulit, product knowledge, belajar mengenai punca masalah kulit dan solution, belajar make up pun supaya dapat guide anda masa kelas make up nanti and macam-macam kelas yang kami pergi lah.
Yes semua ni memberikan yang terbaik untuk anda! :) Sesi consultation ni boleh dilakukan dalam banyak cara
.
Antara soalan yang wajib saya tanya semasa consultation :
1. Jenis kulit?
2. Masalah kulit?
3. Jerawat?
4. Product History
.
Jangan marah ye tanya banyak soalan hehehe. Ada sebab kenapa saya tanya :)
Consultation dan tips exclusive untuk customer saya saja.
.
Paling utama untuk elakkan anda beli range yang salah. Kulit manusia ni berbeza-beza walaupun nampak sama.
Mary Kay skincare pun ada banyak range untuk memenuhi keperluan kulit anda. Jadi anda perlu tahu range mana yang betul untuk anda pakai.
.
Contohnya kalau kawan anda pakai range Timewise misalnya, anda tak semestinya boleh pakai yang sama dengan dia. Mungkin kalau nasib anda baik, kulit anda serasi, kalau tak serasi macam mana? Kan membazir namanya tu :)
Haa sebab itu la penting consultation ni. Beauty Consultant akan cadangkan mana yang perlu anda pakai dahulu bergantung pada jenis , masalah kulit dan concern anda.
.
Hubungi saya untuk menjadi perunding kecantikan anda.


Hidayah
0133566406








Pengalaman Menggunakan Produk Mary Kay Part II

Assalamualaikum,

Ade yang ternanti2 tak cerita first time try pencuci muka Mary kay, tp muka gatal2?

jom, kite sambung cerita....

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Masa tu ade skin care class dgn kawan name Ana.
Die bg try Botanical Effect Mary Kay.
pakai sebelah muka je. tp kan, lpas pakai tu muka jd gatal2 sgt.

Nak fokus utk make up pon x boleh sbb gatal sgt especially bhgian hidung.
Ana tnye, skrg pakai pencuci muka ape. Mase tu pakai Dn**s. Ana senyum je.

Dan cerita tu stop situ.

Bile pregnant no dua, kesedaran nk jg muka btol2 tu ade.
Kakak merangkap recruiter sy, advise jgn pakai dah Dn**s. Pakai la shelf product klu rase x mampu nk beli Mary Kay.

Kenapa x boleh pakai Dn**s? Okay, produk2 local espcially, ade byk sgt bahan2 yang x sepatutnye dijadikan skincare/kosmetik.

Sebab ade kandungan MERKURI yang sgt berbahaya utk kulit kita. Mase pakai Dn**s tu rase lawa sgt dh muka.merah2 putih mcm tu.rupenye ms tu diperbodohkan dgn putih tu cantik.
Putih tu x cantik pon, tp kulit yg sihat tu cantik okay.

ni muka masa pakai Dn**s. Putih merah2 kan. 

Bile tgh pregnant no 2, jd concern lebih la kan. So sy tukar ke shelf product, which is Nutox. Pakai Nutox, beli kt Watsons, muka jd kering sgt2. xde sape nk consult. Sy duk google. agaknye kene pakai satu set br ok kot. Ms tu pakai pencuci muka, toner dan moisturiser Nutox. Cek google, ade lg brg2 Nutox ni, which is serum. Tgk harga, hmmm mahal jugak ni.

Lepas pk blk, why not aku pakai je Mary Kay. Sambil pakai, sambil bisnes, jd member leh dpt hrga murah. Terus msej kakak, bgtau nk jd member Mary Kay.

Maka bermulalah journey saya bersama Mary Kay since July 2017.

Muka skrg, walaupun x putih merah mcm dl, tp skin lg better dan sihat tau.

lg yakin dengan kulit muka sekarang :)

Ada steps tau utk treatment muka dgn Mary Kay.
Cara yg betul utk pakai, x bagi gatal2.
Next nanti kite cerita

Bye2 :)